2.5.06

Sketches of Frank Gehry

Frank Gehry és un dels arquitectes més importants i famosos del mundo entero. La obra més propera que tenim d'ell és el peix (es diu així? ara no ho sé, corretgiu-me please) al Port Olímpic de Barcelona o una mica més enllà el museu Guggenheim a Bilbao.



Si hem de dir una característica o algun detall d'aquest arquitecte que ens sorprengui ha de ser per força la manera de projectar que té. Els seus esboços són realment premonitòris pel què fa les formes del edifici a projectar però al contrari del què podriem pensar no ens mostra cap mena de informació més. Podriem dir que ens ho ensenya tot, però no ens ensenya res. Doncs bé, el director Sidney Pollack ha realitzat un documental sobre aquest personatge i la seva peculiar manera de projectar fins que esdevé l'edifici final: Sketches of Frank Gehry, promet ser molt interessant.



trailer (QuickTime)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Frank Gehry és, com la majoria dels arquitectes contemporanis, molt formal i conceptual. Ell fa el dibuix, les primeres maquetes i després es desenvolupa el projecte. Amb això no li vull treure pas mèrit ni criticar-lo, doncs l'admiro plenament. Però per posar-vos l'exemple que em sé: per a dissenyar les plaques de titani que cobreixen el Guggenheim de Bilbao es va contractar una coneguda enginyeria espanyola (que treballa per a SEAT) i es va utilitzar el software de CAD Catia, que té els seus orígens en l'aviació i altament extès en la indústria automovilísitca. És una de les poques vegades que s'ha hagut d'utilitzar un programa capaç de dissenyar superfícies tan complexes per a aplicarlo a l'arquitectura.