30.1.08

The bedlam in Goliath

Ahir va sortir a la venda el nou album de The Mars Volta, el quart, es titula The bedlam in Goliath i el concepte del disc es basa en una vella ouija que van trobar en una botigueta de Jerusalem amb la qual acostumaven a jugar. A partir d'aquí basteixen els sons i l'argument de les lletres d'aquest.

No us deixeu enganyar per les etiquetes de rock progressiu que els posen, o dels grups amb els que es comparen, s'assemblen a ells i prou. És pur freestyle a base d'una veu brillant i de goma, de guitarra a lo Hendrix, sinthe i bateria (no sé si em deixo res). En directe són unes bèsties, ho puc certificar després d'haver estat flipant tot el concert ara fa uns dos o tres anys a l'Apolo. Improvitzacions, temes que començen amb un tema del disc, continuen amb un altre i acaben altre vegada on havien començat, i salvatge.
Això si, no són un grup de masses. Ho estaven començant a ser amb At the drive-in i no van dubtar a desmembrar-se per a assolir nous reptes musicals. I lo joves que són encara.

Tres apunts: Normalment l'art el fan a partir de l'obra gràfica d'en Jeff Jordan (prou interessant) o altres vegades fent reinterpretacions dels seus referents artístics, com aquí; Per altra banda, ofereixen la descàrrega gratuïta d'un tema del Bedlam si resols un puzzle!! Jo no he tingut paciència... motherf***ers; Si no els coneixeu —que ho dubto— podeu començar pel començament amb el De-loused in the comatorium.

El dissabte 1 de març a la Sala 1 del Razzmatazz.
Les entrades es poden comprar aquí. I jo ja les tinc!