4.9.07

Leo


El proper sistema operatiu d'Apple, el Mac OSX 10.5 aka Leopard, arribarà si no hi ha cap endarreriment aquest octubre.

Pels que sou aficionats al disseny d'interfícies gràfiques (GUI) i als sistemes de pictogrames, aquí hi ha la galeria de l'última versió en la que estan treballant, ja quasi definitiva. En la galeria hi han forces símbols dels que han creat o actualitzat a alta resolució pel nou sistema.

Per cert, es diu que l'anomenat "sistema operatiu més avançat del món" incorpora algunes solucions no massa ortodoxes sobretot a la barra del menú i el dock, concretament unes transparències i reflexos realment horrorosos. S'ha generat força discussió, a veure si els crítics aconsegueixen fer tirar enrera a l'equip de disseny d'Apple. Aquí hi ha una demo.

Entre les novetats significatives, l'eliminació dels elements virtuals de l'escriptori, que passa a convertir-se en un espai reservat al multimedia i a les aplicacions. Això serà un problema per als que "ordenen" el seu material abocant milions d'arxius a l'escriptori, oi Rai?

Us en recordeu de quan les icones medien com a màxim 32x32 px i eren d'1 bit? No?

1 comentari:

sr. sike ha dit...

quin temps aquell quan les aplicacions es dissenyaven per optimitzar els recursos de la màquina! i ara tot son bevels, reflexos i swishos i fiuss.

I per cert, jo no ordeno l'escriptòri sinó tot el contrari! xD