15.10.08

f/250

Aquí la tenim, finalment l'he muntada.

Fa un parell d'anys em vaig emportar a casa una càmera que necessitaria d'unes estonetes del meu temps per a poder funcionar. Es tracta d'una estenopeica, tan senzill com una caixa fosca amb un foradet en una punta i material fotosensible en l'altra, aquesta que té la gràcia que te la muntes tu mateix, que accepta un carret de 35mm i que està feta totalment de cartró excepte una plaqueta microperforada que fa de diafragma.

Està pensada a partir d'unes planxes trepanades que s'han d'anar doblegant, corbant i enganxant. La veritat és que ha estat divertit construir els mecanismes mòbils de cartró que han de fer l'avanç del rodet, o el sistema d'anclatge de l'objectiu, però he trigat bastant més de les dues hores que indica el text de la capsa.

Ara falta posar-me a jugar i provar-la, encara que estic pràcticament segur que entrarà llum per algun lloc.

Hi han altres pinhole construïbles de 35mm com aquesta altra, segurament més estanca però amb parts de plàstic, i alguna Holga com aquesta encara que no tingui la màgia de muntar-se. I de molt xules també com aquestes patrocinades per Corbis. Però el que m'ha fet gràcia de debò és aquest sistema per a muntar un foradet en una reflex digital d'objectius intercanviables (ull que entra pols), i un artista barceloní(?)que en fa unes que ven a 300€ i unes altres per adaptar a Hasselblads de mig format, tela.

2 comentaris:

sr. sike ha dit...

Moooooola!

Si que es nota que hi ha crisi! xD

b-bro ha dit...

Vès. Has vist les càmeres de Corbis que et pots descarregar per muntar? Són xules ee.

I aquí http://www.flickr.com/photos/tags/pinhole/interesting/ a Flickr hi han exemples molt interessants.